Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 170 + 715

    Answer: 170 + 715 = 885
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 2x - 2

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 19cm

    Answer: 283.53cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 45% of 695

    Answer: 312.75
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 15, 11, 19, 44, 33, 34, 15

    Answer: 27.6

Tuesday 15 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Three lengths are 2.77m, 2.m and 2.99m. What is their total length?

    Answer: 7.86m
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 60

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (1, -7) and (6, 5)

    Answer: 13
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Wednesday 16 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 134, 244, and 97

    Answer: 475
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 2, calculate y when x = 4

    Answer: y = 66
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 28.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 42.6% of 889

    Answer: 378.71
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 17 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 809

    Answer: 1800
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 8

    Answer: x = 24
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 65.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 25, 36, 32, 37, 9, 33, 37

    Answer: 30.3

Friday 18 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 45 + 56 + 14

    Answer: 11360
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 9.5

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 53.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 311