Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 284, 147, and 110

    Answer: 541
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 14.5

    Answer: x = 29
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 16cm. Calculate the angle

    Answer: 51.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 16.8% of 460

    Answer: 77.28
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 27, -4, -1, -12, -1

    Answer: 39

Tuesday 22 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y3 × y4

    Answer: y9
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 24x

    Answer: 4x(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 8cm and b = 13cm in a right triangle

    Answer: 15.3cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -8, -12, 17, 47, 36

    Answer: 59

Wednesday 23 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 46 + ? = 163

    Answer: 117
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 32

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 47.1% of 245

    Answer: 115.4
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Thursday 24 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 55.96 + 44.21

    Answer: 55.96 + 44.21 = 100.17
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 6x + 8y + 8x + 4y

    Answer: 14x + 12y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 19cm. Calculate the angle

    Answer: 38.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:6:6

    Answer: 2:1:1
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 17, -19, 27, -16, 18

    Answer: 46

Friday 25 August 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 624

    Answer: 1614
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 10.5

    Answer: x = 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Find 27% of 339

    Answer: 91.53
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 58