Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 999 + 513

    Answer: 1512
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 4x² + 14x

    Answer: 2x(2x + 7)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 19cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 51.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 49.9% of 771

    Answer: 384.73
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 13

Tuesday 5 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 85 + ? = 109

    Answer: 24
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 45

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 21cm. Find the angle

    Answer: 44.4°
  4. 4. Ratio

    Calculate 39.8% of 630

    Answer: 250.74
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 32, 32, -15, -14, -28

    Answer: 60

Wednesday 6 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 6, 18, 54, 162, ...

    Answer: 486
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 10cm and 7cm

    Answer: 29.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -12, -26, 13, -4, 36

    Answer: 62

Thursday 7 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 108 + 382

    Answer: 108 + 382 = 490
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 9x² + 12x

    Answer: 3x(3x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 68°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 511

Friday 8 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 327 + 752

    Answer: 327 + 752 = 1079
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 14cm and b = 21cm in a right triangle

    Answer: 25.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 28, 26, 39, 14, 42

    Answer: 26.2