Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 281 + 100

    Answer: 281 + 100 = 381
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 35°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 41, 37, 19, 24, 40, 29

    Answer: 30.6

Tuesday 12 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.039

    Answer: 3.9 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x - 7x + 3y - y

    Answer: 2x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 56.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 8, 41, 11, 13, 30, 45

    Answer: 27.3

Wednesday 13 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 68 + 34

    Answer: 32
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 9, calculate y when x = 3

    Answer: y = 36
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 60.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 14 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 92 + ? = 104

    Answer: 12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 48

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (1, 8) and (4, 12)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Find 17% of 137

    Answer: 23.29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 30, 45, 45, 29, 24

    Answer: 36

Friday 15 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 25 + 13 + 46

    Answer: 75
  2. 2. Algebra

    For y = 2x³ + 12, find y when x = 2

    Answer: y = 28
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 19cm. Find the angle

    Answer: 50.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:8:8

    Answer: 5:4:4
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14