Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Factorise: 6x² + 6x

    Answer: 6x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    A circle has area 78.5cm². Find its radius (dp)

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:12:8

    Answer: 6:3:2
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 710

Tuesday 19 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 247, 224, and 81

    Answer: 552
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 3

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 12cm

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    Find 66% of 224

    Answer: 147.84
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -12, 1, 30, 2, 19

    Answer: 42

Wednesday 20 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x + 10 = 3x - 4

    Answer: x = 2.8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 45.3°
  4. 4. Ratio

    Find 21% of 475

    Answer: 99.75
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 713

Thursday 21 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 46 + ? = 116

    Answer: 70
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Opposite = 16cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:12:18

    Answer: 3:4:6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 42, -27, -4, 33, -24

    Answer: 69

Friday 22 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Factorise: 5x² + 8x

    Answer: x(5x + 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 51.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:16:8

    Answer: 3:4:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 20, -6, -28, -16, -25

    Answer: 48