Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: (-16) + (-13) + (-11)

    Answer: -40
  2. 2. Algebra

    Factorise: 9x² + 8x

    Answer: x(9x + 8)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 47.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 6 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 611

Tuesday 26 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 32 + ? = 198

    Answer: 166
  2. 2. Algebra

    Factorise: 7x² + 7x

    Answer: 7x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 12cm, adjacent = 14cm. Calculate the angle

    Answer: 40.6°
  4. 4. Ratio

    Calculate 11.5% of 749

    Answer: 86.14
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Wednesday 27 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.6

    Answer: x = 38
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (0, 1) and (9, 10)

    Answer: 12.73
  4. 4. Ratio

    Calculate 12.8% of 945

    Answer: 120.96
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 9, -16, 50, 30, 9

    Answer: 66

Thursday 28 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 24x² + 28x

    Answer: 4x(6x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 52°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27

Friday 29 September 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 262 + 560

    Answer: 262 + 560 = 822
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 104

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Opposite = 18cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 66°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 36, 47, 18, 50, 8, 44, 7

    Answer: 29.8