Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the missing number: 1.7 + □ = 15.53

    Answer: □ = 13.83
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 32

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 12cm. Calculate the angle

    Answer: 47.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 28.9% of 518

    Answer: 149.7
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Tuesday 3 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 550 + 738

    Answer: 550 + 738 = 1288
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 57.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 29, 29, 6, 48, 16, 38

    Answer: 30.1

Wednesday 4 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Find the total of 222, 299, and 97

    Answer: 618
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 6.3333333333333

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 36cm. Find the angle

    Answer: 41.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 24:12:12

    Answer: 2:1:1
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 213

Thursday 5 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 650

    Answer: 1640
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 78

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a right triangle with perpendicular sides 7cm and 6cm

    Answer: 21cm²
  4. 4. Ratio

    Find 17% of 217

    Answer: 36.89
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 9, 8, 10, 48, 41

    Answer: 21

Friday 6 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 93 + ? = 164

    Answer: 71
  2. 2. Algebra

    Factorise: 2x² + 8x

    Answer: 2x(x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 40.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:24:12

    Answer: 1:2:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 28, 49, 8, 10, 44, 5, 17

    Answer: 22.5