Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 550 + 981

    Answer: 550 + 981 = 1531
  2. 2. Algebra

    Collect like terms: 7x + 4y + 3x + 5y

    Answer: 10x + 9y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 40.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 16:20:20

    Answer: 4:5:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 13

Tuesday 10 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 249 + 270

    Answer: 249 + 270 = 519
  2. 2. Algebra

    For y = x³ + 7, calculate y when x = 2

    Answer: y = 15
  3. 3. Geometry

    Opposite = 13cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 37.4°
  4. 4. Ratio

    Find 25% of 175

    Answer: 43.75
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 310

Wednesday 11 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 789

    Answer: 1786
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 1.75

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 47.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:12:6

    Answer: 1:2:1
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 24, -19, 24, -16, -27

    Answer: 51

Thursday 12 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 88 + ? = 133

    Answer: 45
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 7.8

    Answer: x = 39
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 24.2°
  4. 4. Ratio

    Find 64% of 72

    Answer: 46.08
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 17, 25, -26, -15, 9

    Answer: 51

Friday 13 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: (-28) + (-17) + (-8)

    Answer: -53
  2. 2. Algebra

    Factorise: 8x² + 9x

    Answer: x(8x + 9)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 46.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:18:15

    Answer: 2:6:5
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 13