Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 993 + 849

    Answer: 1842
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 14x

    Answer: 2x(6x + 7)
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (1, -4) and (11, 5)

    Answer: 13.45
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.5% of 321

    Answer: 43.34
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 58

Tuesday 17 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: x5 × x7

    Answer: x12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x = 60

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 7cm and 9cm

    Answer: 27.4cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 17.9% of 363

    Answer: 64.98
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, 36, 33, -1, -12

    Answer: 50

Wednesday 18 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 43 + ? = 100

    Answer: 57
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 12

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (3, 4) and (6, 8)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Calculate 27.9% of 903

    Answer: 251.94
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 314

Thursday 19 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 820

    Answer: 1818
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 28x² + 24x

    Answer: 4x(7x + 6)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 32.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 25, 39, 48, 48, 50

    Answer: 40

Friday 20 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 80 + ? = 142

    Answer: 62
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 8.5

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 27.3% of 373

    Answer: 101.83
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13