Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 4.3333333333333

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 31cm. Find the angle

    Answer: 52.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 411

Tuesday 24 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 15x

    Answer: 3x(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Find perimeter: adjacent = 20cm, angle = 56°

    Answer: 85.5cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:15

    Answer: 4:4:5
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 30, 8, 36, 42, 24, 17, 20

    Answer: 26.5

Wednesday 25 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 926 + 911

    Answer: 926 + 911 = 1837
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x = 16

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:10:6

    Answer: 6:5:3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 16

Thursday 26 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 63

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 39.7°
  4. 4. Ratio

    Find 40% of 356

    Answer: 142.4
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Friday 27 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 46 + ? = 102

    Answer: 56
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 2x + 8y - y

    Answer: 8x + 7y
  3. 3. Geometry

    Opposite = 14cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 54.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:12:12

    Answer: 5:4:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 36, 30, 22, 16, 37, 29, 43

    Answer: 27.4