Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 820

    Answer: 1817
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 8x

    Answer: 4x(x + 2)
  3. 3. Geometry

    Calculate perimeter: two sides are 15cm and 13cm at right angles

    Answer: 47.8cm
  4. 4. Ratio

    Find 32% of 61

    Answer: 19.52
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 23, -7, 17, -23, 11

    Answer: 46

Tuesday 31 October 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 719 + 242

    Answer: 719 + 242 = 961
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x - 3x + 3y - y

    Answer: 6x + 2y
  3. 3. Geometry

    Find the perimeter: hypotenuse = 22cm, one side = 10cm

    Answer: 51.6cm
  4. 4. Ratio

    Find 48% of 82

    Answer: 39.36
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 411

Wednesday 1 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 585 + 219

    Answer: 585 + 219 = 804
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 6.8

    Answer: x = 34
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 43cm. Find the angle

    Answer: 51.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:4

    Answer: 3:2:2
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Thursday 2 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 900

    Answer: 1897
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 3.8333333333333

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 26.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 20:20:24

    Answer: 5:5:6
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Friday 3 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 34 + ? = 140

    Answer: 106
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 3, 9, 27, 81, ...

    Answer: 243
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 26cm. Find the angle

    Answer: 49.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:6:8

    Answer: 5:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 8, 50, 5, 36, 41

    Answer: 28.2