Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 78 + 26

    Answer: 2924
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 2

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 17cm and one side 8cm. Find its area

    Answer: 60cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 26.8% of 915

    Answer: 245.22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 48, 44, 5, 49, 7

    Answer: 29.3

Tuesday 7 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 994 + 820

    Answer: 1814
  2. 2. Algebra

    Factorise: 2x² + 2x

    Answer: 2x(x + 1)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 10cm

    Answer: 78.54cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Wednesday 8 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Factorise: 5x² + 3x

    Answer: x(5x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 45°
  4. 4. Ratio

    Calculate 28% of 564

    Answer: 157.92
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -11, -5, 22, 42, 28

    Answer: 53

Thursday 9 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 977 + 600

    Answer: 977 + 600 = 1577
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 2.1666666666667

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 57.5°
  4. 4. Ratio

    Calculate 38% of 670

    Answer: 254.6
  5. 5. Statistics

    A bag has 7 red and 7 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 12

Friday 10 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 40 + ? = 200

    Answer: 160
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 9

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Calculate the distance between (2, 6) and (5, 10)

    Answer: 5
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 58