Change pack
Lintel Nov 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00094

    Answer: 9.4 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 6x - 7

    Answer: (x + 7)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, angle = 51°. Find opposite

    Answer: 18.5cm
  4. 4. Ratio

    £343.00 is shared between A and B in the ratio 4:3. How much does A receive?

    Answer: £196.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 35. If 4 of them are 42, 22, 24, 38, what is the missing number?

    Answer: 49

Tuesday 5 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    3500000

    Answer: 3.5 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 35cm, angle = 53°. Find adjacent side

    Answer: 21.cm
  4. 4. Ratio

    £165.00 is shared between A and B in the ratio 3:2. How much does A receive?

    Answer: £99.00
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 28, 23, 47, 35, 12

    Answer: 26.7

Wednesday 6 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.007

    Answer: 7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 10x + 21

    Answer: (x - 3)(x - 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 43°. Find opposite

    Answer: 12.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 5, 29, 30, 44, 45

    Answer: 29.5

Thursday 7 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    700000

    Answer: 7 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 12

    Answer: (x + 4)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 26°. Find adjacent side

    Answer: 30.6cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 15, 29, 34, 48, 27, what is the missing number?

    Answer: 63

Friday 8 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    200000

    Answer: 2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + x - 2

    Answer: (x + 2)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 41°. Find adjacent side

    Answer: 13.6cm
  4. 4. Ratio

    £324.00 is shared between A and B in the ratio 5:4. How much does A receive?

    Answer: £180.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 38, 26, 47, what is the missing number?

    Answer: -15