Change pack
Lintel Nov 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    84000000

    Answer: 8.4 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 21

    Answer: (x + 7)(x - 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, angle = 58°. Find opposite

    Answer: 28.8cm
  4. 4. Ratio

    £312.00 is shared between A and B in the ratio 5:3. How much does A receive?

    Answer: £195.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 27. If 3 of them are 31, 48, 45, what is the missing number?

    Answer: -16

Tuesday 12 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.028

    Answer: 2.8 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 2x - 8

    Answer: (x + 4)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 25cm, angle = 25°. Find adjacent side

    Answer: 22.7cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 25, 44, 42, what is the missing number?

    Answer: -11

Wednesday 13 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    46000000

    Answer: 4.6 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 16

    Answer: (x - 4)(x - 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, angle = 49°. Find opposite

    Answer: 19.6cm
  4. 4. Ratio

    In ratio 4:3:3, what fraction is the second part?

    Answer: 310
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 47, 44, 49, 36, 44, 5

    Answer: 38.1

Thursday 14 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    17000000

    Answer: 1.7 × 107
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 7x + 10

    Answer: (x - 5)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 42°. Find opposite

    Answer: 27cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 1:4:2

    Answer: 16, 64 and 32
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 28. If 3 of them are 46, 28, 50, what is the missing number?

    Answer: -12

Friday 15 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.042

    Answer: 4.2 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 19cm, angle = 43°. Find adjacent side

    Answer: 13.9cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 3:2 as a fraction in simplest form

    Answer: 35
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 43, 29, 30, 17, 48

    Answer: 29.2