Change pack
Lintel Nov 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.0047

    Answer: 4.7 × 10^-3
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 4x + 4

    Answer: (x - 2)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 18cm, angle = 56°. Find adjacent side

    Answer: 10.cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 8:12:20

    Answer: 2:3:5
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 31. If 5 of them are 17, 44, 24, 15, 15, what is the missing number?

    Answer: 71

Tuesday 19 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    820000

    Answer: 8.2 × 105
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 4x - 12

    Answer: (x + 6)(x - 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, angle = 33°. Find opposite

    Answer: 18.2cm
  4. 4. Ratio

    Express the first part of 2:3 as a fraction in simplest form

    Answer: 25
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 25, 12, 42, 13, 40, 17

    Answer: 24.4

Wednesday 20 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.00034

    Answer: 3.4 × 10^-4
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² + 3x - 4

    Answer: (x + 4)(x - 1)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 34cm, angle = 65°. Find adjacent side

    Answer: 14.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 207 in the ratio 4:4:1

    Answer: 92, 92 and 23
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 33. If 5 of them are 28, 25, 32, 43, 37, what is the missing number?

    Answer: 33

Thursday 21 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    1000000

    Answer: 1 × 106
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 8x + 15

    Answer: (x - 3)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, angle = 54°. Find opposite

    Answer: 19.3cm
  4. 4. Ratio

    Divide 176 in the ratio 1:2:1

    Answer: 44, 88 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 11, 20, 41, 10, 23

    Answer: 22.8

Friday 22 November 2024

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    0.045

    Answer: 4.5 × 10^-2
  2. 2. Algebra

    Factorise: x² - 11x + 30

    Answer: (x - 6)(x - 5)
  3. 3. Geometry

    Hypotenuse = 15cm, angle = 59°. Find adjacent side

    Answer: 7.7cm
  4. 4. Ratio

    Divide 117 in the ratio 4:1:4

    Answer: 52, 13 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 19, 32, 17, 21, 8, 44

    Answer: 26.3