Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: 8√2 - 5√2

    Answer: 3√2
  2. 2. Algebra

    Factorise: 3x² + 5x

    Answer: x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 17cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 64.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:12:6

    Answer: 2:2:1
  5. 5. Statistics

    A bag has 5 red and 6 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 511

Tuesday 24 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 42 + ? = 194

    Answer: 152
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 20

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 22cm

    Answer: 380.13cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -24, 23, 12, 21, 0

    Answer: 47

Wednesday 25 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 35 + 25 + 35

    Answer: 85
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 8

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 3 red and 8 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 311

Thursday 26 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 856 + 565

    Answer: 856 + 565 = 1421
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 11.5

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Opposite = 20cm, adjacent = 8cm. Calculate the angle

    Answer: 68.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 5 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 813

Friday 27 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 740

    Answer: 1730
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 2, 8, 32, 128, ...

    Answer: 512
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 47.5% of 359

    Answer: 170.53
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 34, -29, -28, 40, 26

    Answer: 69