Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is ∛27?

    Answer: 3
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 20x² + 28x

    Answer: 4x(5x + 7)
  3. 3. Geometry

    Calculate the perimeter of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 36cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 4:12:4

    Answer: 1:3:1
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 8, 39, 33, 17, 20, 28

    Answer: 27

Tuesday 5 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The temperature is -11°C. It rises by 15°C. What is the new temperature?

    Answer: 4°C
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 112

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 25cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 44.4°
  4. 4. Ratio

    Find 17% of 417

    Answer: 70.89
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 6 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 493 + 219

    Answer: 493 + 219 = 712
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x = 104

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Opposite = 11cm, adjacent = 17cm. Calculate the angle

    Answer: 32.9°
  4. 4. Ratio

    Find 54% of 171

    Answer: 92.34
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 3 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 613

Thursday 7 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 824

    Answer: 1815
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 4.875

    Answer: x = 39
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 47°
  4. 4. Ratio

    Find 75% of 292

    Answer: 219
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 8, 5, 40, 27, 40

    Answer: 26

Friday 8 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 667

    Answer: 1665
  2. 2. Algebra

    Expand: 6(3x - 9)

    Answer: 18x - 54
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 61.9°
  4. 4. Ratio

    Find 69% of 218

    Answer: 150.42
  5. 5. Statistics

    A bag has 4 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 47