Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 87 + ? = 160

    Answer: 73
  2. 2. Algebra

    Factorise: 9x² + 7x

    Answer: x(9x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 47cm. Find the angle

    Answer: 54.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 9:9:12

    Answer: 3:3:4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 13, 38, 38, 45, 19, 13, 14

    Answer: 28.8

Tuesday 26 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 93. What are the numbers?

    Answer: 30, 31, and 32
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 56

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 15cm

    Answer: 16.16cm
  4. 4. Ratio

    Find 66% of 440

    Answer: 290.4
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 18, 17, 33, 5, 27

    Answer: 22

Wednesday 27 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    What is the missing number: 57 + ? = 136

    Answer: 79
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 15x² + 25x

    Answer: 5x(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 40.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 10:10:4

    Answer: 5:5:2
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 516

Thursday 28 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 888 + 723

    Answer: 888 + 723 = 1611
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 16x² + 20x

    Answer: 4x(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 59°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:24:24

    Answer: 1:2:2
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 23, 0, 20, -24, 18

    Answer: 47

Friday 29 August 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x = 49

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 7cm

    Answer: 9.9cm
  4. 4. Ratio

    Find 77% of 309

    Answer: 237.93
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 3 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 811