Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 68 + 37

    Answer: 3328
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 15x

    Answer: 5x(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 10cm, adjacent = 15cm. Calculate the angle

    Answer: 33.7°
  4. 4. Ratio

    Find 34% of 469

    Answer: 159.46
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 32, 14, 41, 23, 17, 33

    Answer: 26.7

Tuesday 2 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 5.5

    Answer: x = 33
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 26cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 42°
  4. 4. Ratio

    Find 51% of 222

    Answer: 113.22
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 9, 17, 29, 33, 36, 31

    Answer: 24.4

Wednesday 3 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 897 + 513

    Answer: 897 + 513 = 1410
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x = 20

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Opposite = 15cm, adjacent = 10cm. Calculate the angle

    Answer: 56.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 15:12:18

    Answer: 5:4:6
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Thursday 4 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 931 + 253

    Answer: 931 + 253 = 1184
  2. 2. Algebra

    Factorise: 7x² + 2x

    Answer: x(7x + 2)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 20cm. Calculate the angle

    Answer: 24.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 27, 50, 5, 33, 44, 7

    Answer: 25.4

Friday 5 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 605

    Answer: 1603
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 2x + 7y - 2y

    Answer: 3x + 5y
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 11cm and b = 16cm in a right triangle

    Answer: 19.4cm
  4. 4. Ratio

    Calculate 28.6% of 376

    Answer: 107.54
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27