Change pack
Lintel Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 47.2°
  4. 4. Ratio

    Find 60% of 344

    Answer: 206.4
  5. 5. Statistics

    A bag has 8 red and 4 blue balls. What is the probability of picking a red ball?

    Answer: 23

Tuesday 7 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 343 + 663

    Answer: 343 + 663 = 1006
  2. 2. Algebra

    What is the next term? 4, 8, 16, 32, ...

    Answer: 64
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 8cm

    Answer: 12.04cm
  4. 4. Ratio

    Simplify: 6:4:12

    Answer: 3:2:6
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 31, 40, 16, -4, -29

    Answer: 69

Wednesday 8 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 189 + 438

    Answer: 189 + 438 = 627
  2. 2. Algebra

    Factorise: 9x² + 5x

    Answer: x(9x + 5)
  3. 3. Geometry

    Opposite = 9cm, adjacent = 11cm. Calculate the angle

    Answer: 39.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify: 12:9:9

    Answer: 4:3:3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Thursday 9 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 23 + 26 + 14

    Answer: 54
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 4.75

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 19cm. Find the angle

    Answer: 42.5°
  4. 4. Ratio

    Find 23% of 234

    Answer: 53.82
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 40, 33, 47, 37, 49, 38

    Answer: 40.7

Friday 10 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 16x² + 24x

    Answer: 4x(4x + 6)
  3. 3. Geometry

    Calculate the area of a circle with diameter 8cm

    Answer: 50.27cm²
  4. 4. Ratio

    Find 33% of 271

    Answer: 89.43
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 20, 9, 12, 28, 33

    Answer: 18.2